Tuesday, May 13, 2014

APER YANG SPECIAL MENGENAI SERUNDING MELETOPS MAKCHIK VOUGE

Keistimewaan Serunding Meletopps Makchik Vouge terletak pada ramuan rempah ratusnyer
Rasanyer yang sedikit pedas menambahkan lagi nikmat perisa nyuummyyy penggemar Serunding Meletopps Makchik Vouge…♥♥♥

Antara bahan yang digunakan untuk membuat Serunding Meletopss Makchik Vouge ialah 
~daging lembu~santan kelapa~bawang merah~bawang putih~cili kerin~ halia~gula ~ garam 
Dan beberapa rempah ratus yang di goreng rangup
“Daging direbus selama tujuh jam sebelum dicarik-carik menjadi halus, kemudiannya ramuan rempah ratus dimasak terlebih dahulu sebelum diadunkan dengan daging, selepas adunan tadi sudah benar-benar masak, baru ia dikeringkan,
Serunding Makchik Vouge dimasak sehingga kering dengan prosess yang betul dengan itu Serunding Meletoops Makchik Vouge boleh disimpan sehingga SETAHUN lamanya selepas dibungkus TANPA memasukkannyer kedalam Peti Sejuk
Serunding MeletOOPS Makchik Vouge juga amat sesuai untuk dibawa sebagai bekalan makanan kering sewaktu ke
~ LUAR NEGARA, seperti j JEMAAH HAJI yang menunaikan haji atau umrah, atau
~di bekal kan pada anak anak yang pulang ke ASRAMA atau
~bekalan bagi pelajar yang menuntut di luar negara.
Serunding Makchik Vouge juga mampu bertahan selama setahun tanpa dimasukkan kedalam peti sejuk
Selepas dibuka dari pembungkus, Serunding Meletoops Makchik Vouge disyorkan disimpan pada suhu bilik, dalam bekas kedap udara. Tidak digalakkan disimpan dalam peti sejuk, kerana ini akan mengurangkan rasanya

Bagi Serunding Ikan rempah ratus yang kami gunerkan hampir sama dengan serunding daging dan kami menggunakan menggunakan ikan selayang juga dikenali sebagai ikan sardin kerana rasa dan teksture ikan ini lebih sesuai isi yang banyak dan manis.







My MixPod